Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Aj české amnestie vyšli draho: 427 trestných činov, z toho jedna vražda

Václav Klaus
Václav Klaus (Zdroj: SITA)

PRAHA – Podľa prvých údajov spáchali väzni amnestovaní českým prezidentom Václavom Klausom za tri mesiace od svojho prepustenia 427 trestných činov v celej republike. Z toho 188 v hlavnom meste Praha.

Vražda bola dokázaná v jednom prípade. Informácie dnes priniesla spravodajská webová stránka Novinky.cz. Najčastejšie sa amnestovaní dopúšťali krádeží, a to v 241 prípadoch, ale tiež porušenia vykázania, napríklad z Prahy.

Policajné prezídium by malo zverejniť štatistiky trestných činov, spáchaných ľuďmi prepustenými na amnestiu, až v júni. Denníku Právo sa však podarilo získať priebežné výsledky trestnej činnosti. Krádeží, najmä vreckových, ešte pribudne, pretože sa začala turistická sezóna a je už teplo.

Práve v centre Prahy sa stane polovica všetkých krádeží v metropole. Najviac zlodejov je podľa štatistík z hlavného mesta, ale často doň dochádzajú živly z Moravy či z oveľa väčších vzdialeností. Ide prevažne o organizované skupiny, ktorých činnosť je veľmi sofistikovaná, uviedol šéf kriminalistov vyšetrujúcich krádeže v Prahe I Radek Mudroch.

Okrem pražských zlodejov sa "činia" Rumunky, Bulharky a Arabi. Okradnutí sú z 80 percent cudzinci, informoval Mudroch, ktorého citovali Novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu