Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Václav Klaus: Manželke by som funkciu veľvyslankyne v SR veľmi prial

Václav Klaus s manželkou
Václav Klaus s manželkou

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus by manželke Livii, rodáčke zo Slovenska, veľmi želal, aby sa stala veľvyslankyňou ČR na Slovensku. Exprezident to vyhlásil po dnešnom stretnutí s pražským arcibiskupom kardinálom Dominikom Dukom, ktorému blahoželal k životnému jubileu - 70. narodeninám.

Informoval o tom Český rozhlas na svojom internetovom portáli. Bývalý najvyšší predstaviteľ ČR ďalej dementoval špekulácie niektorých médií, že je proti diplomatickej misii svojej manželky, pretože by po prvý raz nemal žiadnu funkciu na rozdiel od manželky a cítil by sa tým odstrčený.

"To je nezmysel. Ja by som jej tu funkciu veľmi prial," zdôraznil Klaus. Obsadenie veľvyslaneckého postu v Bratislave viedlo v uplynulých týždňoch k sporu medzi šéfom českej diplomacie Karlom Schwarzenbergom a Klausovým nástupcom Milošom Zemanom. Ten nevymenoval už schváleného kandidáta na tento post Jaromíra Plíška a presadzuje do funkcie práve Liviu Klausovú, s čím však nesúhlasí Schwarzenberg.

Livia Klausová by bola ako veľvyslankyňa ČR na Slovensku prijatá veľmi dobre, povedal v nedávnom rozhovore pre denník Mladá fronta DNES slovenský premiér Robert Fico.

"Myslím si, že by to bola veľmi renomovaná nominácia a že by bola prijatá veľmi dobre. Vieme, že je to Slovenka, navyše je to manželka veľmi známeho bývalého prezidenta Českej republiky. Ľudia by to určite vnímali ako prejav úcty voči Slovenskej republike," uviedol predseda vlády SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu