Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Streľba na letisku v USA má obeť: Muž vypálil do vzduchu, potom sa zabil!

Jeden mŕtvy pri streľbe na najväčšom letisku v Houstone
Jeden mŕtvy pri streľbe na najväčšom letisku v Houstone (Zdroj: YouTube)

HOUSTON – Streľbu, ktorá si vyžiadala jednu obeť, bolo počuť dnes popoludní miestneho času na letisku v George Bush Intercontinental Airport, ktoré sa nachádza severne od amerického mesta Houston.

Miestna televízia KHOU TV s odvolaním sa na políciu a svedkov informovala, že strelec vošiel do priestoru na vydávanie leteniek v termináli B a vypálil najmenej dve rany do vzduchu puškou AR-15. Príslušník ochranky na muža okamžite vystrelil, ale minul. Strelec potom vytiahol inú zbraň, pištoľ, a strelil si do hlavy.

Páchateľa odviezla sanitka, ale predstaviteľ polície v Houstone oznámil, že svojmu zraneniu podľahol. Pri streľbe podľa KHOU TV neutrpel nikto ďalší zranenia, niekoľko zamestnancov prevádzok na letisku a cestujúcich však utrpelo šok.

Terminál B po streľbe uzavreli a polícia začala vyšetrovanie. Americký Federálny úrad pre leteckú dopravu (FAA) v súvislosti so streľbou vydal dočasný zákaz pristávania lietadiel. George Bush Intercontinental Airport je najväčšie z troch letísk v okolí Houstonu. Je základňou aerolínií United Airlines. V roku 2010 ním prešlo asi 40 miliónov cestujúcich, čím skončilo na siedmom mieste v USA.

Letisko otvorili v roku 1969 ako Houston Intercontinental Airport. Meno bývalého amerického prezidenta Georgea H.W. Busha nesie od roku 1997.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu