Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tabletky na chudnutie zabíjali: Krásnu Sarah (†23) po nich čakala smrť!

Sarah Houstonová
Sarah Houstonová (Zdroj: thetimes.co.uk)

WAKEFIELD - Bola študentkou medicíny a jej rodičia, sestra aj brat sú lekármi. Sarah Houstonová mala ale jeden veľký problém - trpela bulímiou. V snahe zhodiť nejaké kilá začala brať nebezpečné tabletky na chudnutie, ktoré ju nakoniec zabili.

Dvadsťtriročnú dievčinu našla mŕtvu spolubývajúca. Osudnou sa jej stala kombinácia antidepresív a tabliet na spaľovanie tuku DNP, ktoré si tajne kúpila na internete, uviedol denník Daily Telegraph. Dinitrophenol je prípravok, ktorý je populárny najmä medzi kulturistami, napriek tomu, že je už dlhý čas kvôli svojim vedľajším účinkom zakázaný.

Sarah bola bulimičkou od svojich pätnástich rokov, kvôli čomu navštevovala aj psychiatra. "Chodila ku mne tri roky. Mala doslova panický strach z toho, že priberie. Pred smrťou sa jej ale polepšilo, vyzeralo to tak, že je na dobrej ceste," povedal John Morgan.

Zdanie ale klame a tak to zrejme bolo aj v prípade Sarah. Podľa jej kamarátky sa v osudný večer necítila dobre, mala nažltlé oči a musela si dať dvakrát studenú sprchu, aby sa schladila. Keď jej chcela zavolať záchranku, dievčina to odmietla s tým, že tieto symptómy sú bežné a pominú. Keby si nechala pomôcť, s najväčšou pravdepodobnosťou by ešte žila.

Rodičia zosnulej medičky chcú teraz zvýšiť povedomie o rizikách spojených s užívaním DNP. "Nechápem, ako je možné, že sa to ešte stále predáva na internete. Každý vie, že dinitrophenol je toxický a nikto s tým aj tak nič nerobí. Odkazujem ľuďom, ktorí toto svinstvo predávajú, ak je v nich čo i len zamak slušnosti, aby s tým prestali," vyhlásil Geoff Houston.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu