Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pedofilný pilot British Airways: Tajomstvo stoviek znásilnených detí si vzal do hrobu!

Simon Wood mal zneužívať africké deti
Simon Wood mal zneužívať africké deti (Zdroj: skynews.com )

LONDÝN - Najotrasnejší prípad pedofílie v histórii? Tak britské médiá označujú šokujúce odhalenie v radoch leteckej spoločnosti British Airways, ktorej pilot mal zneužiť stovky chudobných deti v Afrike. Na nekalé pohnútky zneužíval svoje postavenie a vo falošnej uniforme dievčatká z detských domov či škôl lákal na hračky do luxusných hotelov. Tam ich však namiesto zábavy čakalo peklo.

Pilot britskej aerolinky Simon Wood (54) tvrdil, že sa v chudobných oblastiach krajiny venuje charitatívnej činnosti, v skutočnosti však dobré meno leteckej spoločnosti zneužíval na nekalé praktiky. Oblečený vo falošnej kapitánskej uniforme navštevoval školy a detské domovy v slumoch a malé dievčatká lákal na značkové hračky či omaľovánky. Keď sa mu bezbranné deti povolili, bral ich na jednodňový "výlet" do luxusných päťhviezdičkových hotelov, ktorých služby aerolinka využívala a tam ich sexuálne zneužíval.

Prvý krát sa dostal do kontaktu s deťmi v Afrike v roku 2001, kedy navštívil sirotinec v Nairobi. Toto centrum bolo v Keni prvé svojho druhu a prijímalo výhradne deti nakazené HIV, jeho pracovníci však žiadne sťažnosti ohľadom zneužívania detí neregistrujú. Na Veľkú Noc 2002 bol Woods medzi 20 členmi posádky dvoch letov British Airways, ktorí svoju dovolenku dobrovoľne trávili s kenskou mládežou a obdarovali ich liekmi a darmi prinesenými z domu.

Ako vtedy povedal pre britskú tlačovú agentúru: "Hráme sa, spievame a zabávame ich. Sme si s deťmi veľmi blízki." V obvineniach voči Woodovi však stojí, že charitatívne akcie len využíval na zakrytie hrozného násilia páchaného na deťoch. Do pozornosti polície sa prvýkrát dostal v roku 2000, keď bol obvinený z nemravného útoku na 8-ročné dievča, píše Daily Mail. Stretol sa s ním na dobrovoľnej akcii venovanej deťom trpiacim cukrovkou.

Neskôr prepuklo aj jeho vyčíňanie v Afrike. Úradnici v Keni identifikovali najmenej 15 detí vo veku 5 až 11 rokov, ktoré Wood zneužil, no obávajú sa, že to ani zďaleka nie je konečné číslo. Špekuluje sa, že bývalý pilot má na svedomí znásilnenie až stoviek detí. V jeho počítači mali nájsť fotky nahých afrických detí a zistili, že často navštevoval pedofilné stránky.

V polovici augusta sa s obvinením zo sexuálneho zneužívania postavil pred súd, ktorý ho nakoniec prepustil na kauciu na slobodu. Dva dni po rozsudku však spáchal samovraždu a detaily jeho desivého tajomstva sa tak už zrejme verejnosť nikdy nedozvie. Trápenie známej aerolinky však týmto neskončilo. British Airways čelí žalobe zo strany zástupcov obetí, ktorí tvrdia, že spoločnosť mala deti pred ich násilným zamestnancom uchrániť.   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu