Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Letovisko Ejlat v Izraeli zasiahli rakety!

Ilustračné foto Ilustračné foto
Ilustračné foto Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Najmenej dve rakety vystrelili dnes neznámi páchatelia na juhoizraelské mesto Ejlat, pravdepodobne z egyptského Sinajského polostrova. Útok si však nevyžiadal obete ani škody, informovali miestne úrady.

Starosta letoviska pri Červenom mori Meir Jicchak Halevi pre Armádny rozhlas povedal, že rakety zasiahli voľné priestranstvo. Hovorca polície oznámil, že jej príslušníci našli zvyšky dvoch rakiet, jednu neďaleko dvora miestneho domu, a hľadajú ďalšie.

Obyvatelia totiž počuli okolo 9.00 h miestneho času tri výbuchy, po ktorých sa v meste ozvali sirény. Podľa Armádneho rozhlasu sa objavili správy o tom, že dve rakety zasiahli tiež susedné jordánske mesto Akaba.

Militanti zo Sinajského polostrova už v minulosti viackrát odpálili rakety na Ejlat, naposledy v novembri minulého roka. Útoky podporili v Izraeli obavy z aktivít islamských militantov v púštnej oblasti na egyptskej strane hranice, ktoré sa zintenzívnili po páde režimu egyptského prezidenta Husního Mubaraka v roku 2011.

Izraelská armáda tento mesiac umiestnila v Ejlate batériu svojho nového protiraketového systému Železná kupola. Informácie priniesli tlačové agentúry Reuters a AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu