Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrôzostrašná noc v lese kvôli zlej známke: Eliška (9) nechcela sklamať rodičov

Eliška sa nakoniec našla živá a zdravá
Eliška sa nakoniec našla živá a zdravá (Zdroj: Polícia ČR)

VLČNOV - Len 9-ročné dievčatko od utorka hľadali stovky ľudí po tom, čo sa nevrátilo zo školy a zmizlo bez stopy. Polícia aj dobrovoľníci prečesávali okolie obce, no po Eliške z Vlčnova akoby sa zľahla zem. Vrtuľník ju vypátral až na druhý deň v poli neďaleko Drslavíc, kam odišla po tom, čo strávila celú noc v lese. A prečo? Za všetko vraj môže zlá známka v škole, pre ktorú sa žiačka bála ísť domov.

Rodičom školáčky Elišky nedal strach spávať, no na druhý deň už ju mohli opäť vystískať. Vrtuľník ju objavil krčiacu sa v poli neďaleko Drslavíc síce vysilenú a podchladenú, no našťastie bez zranení. Dievčatko hľadalo vyše sto policajtov a dobrovoľníkov z Vlčnova, ktorí od utorňajšieho večera prečesávali okolie obce.

Úspech prišiel až na druhý deň popoludní, keď pilot vrtuľníka objavil Elišku v poli pri benzínke neďaleko Drslavíc. "Uvideli ju sedieť na poli a hneď pristáli," povedal starosta Vlčnova, kde si dievčatko prevzali záchranári. Vysilená Eliška prešla asi 10 kilometrov a noc prečkala v lese zamotaná do drôtov. "Zamotala sa do nejakých drôtov. Z nich sa uvoľnila až v stredu dopoludnia a s doráňanými nohami sa dostala z lesa," uviedol policajný hovorca Aleš Mergental.

Dievčatko previezli na detské oddelenie uherskohradišťskej nemocnice, kde si ju mohli konečne vystískať vystrašení rodičia. "Otecko dievčatka všetkým ďakoval, veľmi sa mu uľavilo a nielen jemu," opísal chvíle radosti starosta. Spočiatku nebolo jasné, prečo sa Eliška nevrátila domov a ušla do lesa. Dva dni po veľkom pátraní sa však priznala, že za všetko môže zlá známka.

Školáčka nechcela, aby si o nej rodičia mysleli, že je hlúpa a preto sa vybrala do lesa. Ako dlho tam chcela ostať alebo kam až chcela dôjsť, už neprezradila. V minulosti už vraj z podobného dôvodu ušla, ale nakoniec sa domov sama vrátila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu