Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Roky sa vydával za člena Rockefellerovcov: Uznali ho vinným z vraždy spred 30 rokov

Christian Karl Gerhartsreiter
Christian Karl Gerhartsreiter (Zdroj: globalpost.com)

LOS ANGELES - Nemeckého podvodníka, ktorý sa roky vydával za člena bohatej americkej rodiny Rockefellerovcov, uznali v stredu vinným z vraždy spred takmer 30 rokov.

Porota súdu v Los Angeles dospela k verdiktu po necelom dni zvažovania dôkazov voči 52-ročnému Christianovi Karlovi Gerhartsreiterovi. Tomu teraz hrozí maximálny trest doživotia za vraždu 27-ročného Johna Sohusa z roku 1985, informovala tlačová agentúra Reuters.
      
Telesné pozostatky Sohusa našli v roku 1994 v záhrade domu v bohatej losangeleskej štvrti San Marino, kde žil s manželkou. Gerhartsreiter si v čase vraždy prenajímal domček na pozemku matky svojej obete a žil pod falošnou identitou britského aristokrata Christophera Chichestera.
      
V čase nájdenia Sohusovho tela pri stavebných prácach už Gerhartsreiter žil na východnom pobreží USA a vystupoval pod ďalšími menami.
      
Na jeho dvojaký život sa však prišlo po tom, ako ho v roku 2008 zatkli za únos jeho malej dcéry v Bostone po rozvode. Zistilo sa totiž, že sa 16 rokov vydával za potomka rodiny Rockefellerovcov, Clarka Rockefellera.
      
V roku 2009 ho odsúdili na štyri roky za únos, napadnutie a ublíženie na zdraví. Trest si odpykával v štáte Massachusetts, keď ho úrady v Los Angeles obvinili z vraždy Sohusa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu