Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Novinár (†26) točil dokument o bezdomovcoch: Na ulici našiel smrť

Lee Halpin
Lee Halpin (Zdroj: FB)

LONDÝN - Britská polícia vyšetruje smrť mladého novinára, ktorý zomrel, keď nakrúcal film o bezdomovcoch, s ktorými spal na ulici. Podľa spravodajskej stanice BBC polícia v súvislosti s prípadom zatkla dvoch mužov vo veku 26 a 30 rokov, ktorých však neskôr prepustila na kauciu.

Pitva, ktorá má určiť príčinu smrti, bude v utorok. Telo dvadsaťšesťročného Leea Halpina sa našlo v rozpadnutej budove v meste Newcastle na severovýchode Anglicka v stredu, len tri dni po tom, čo svoj ​​projekt začal. Špekuluje sa, že mohol umrznút; Britániu niekoľko posledných týždňov totiž sužuje mrazivé počasie.

Večer predtým, ako začal spať na ulici, zverejnil Halpin na serveri YouTube video, v ktorom vysvetľuje, prečo sa do projektu púšťa. Povedal, že sa chce "spojiť s toľkými bezdomovcami, s koľkými to bude možné, a ponoriť sa do tohto životného štýlu tak hlboko, ako to pôjde".

Stanica Channel 4, pre ktorú Halpin podľa svojich slov video o živote bezdomovcov točil v rámci žiadosti o prijatie medzi investigatívnych novinárov, vyjadrila "smútok nad tragickou smrťou mladého nádejného žurnalistu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu