Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Berezovského (†67) posledné chvíle: Ťažké depresie a záhadný list Putinovi!

Berezovského našli mŕtveho v jeho vlastnej kúpelni Zobraziť galériu (3)
Berezovského našli mŕtveho v jeho vlastnej kúpelni (Zdroj: SITA)

LONDÝN/MOSKVA - Samovražda alebo náhla srdcová príhoda je podľa britských vyšetrovateľov najpravdepodobnejšou príčinou smrti ruského miliardára Borisa Berezovského. Oznámila to televízia Sky News s odvolaním sa na policajné zdroje. Vyšetrovatelia zatiaľ v dome ruského oligarchu nenašli nič podozrivé, neexistujú ani známky svedčiace o prítomnosti cudzej osoby.

Dom Berezovského v Ascote pri Londýne je aj dnes obkolesený políciou, ktorá do jeho blízkosti nepúšťa miestnych obyvateľov ani novinárov. Telo Berezovského je údajne stále v dome. Dom prehľadávajú experti na chemické, biologické a rádiochemickej látky, protiteroristická jednotka podľa stanice BBC povolaná nebola.

Redaktor ruského vydania časopisu Forbes Ilja Žeguljov dnes informoval médiá o obsahu rozhovoru s Berezovským, ktorý urobil deň pred jeho smrťou. Miliardár za svoje najväčšie želanie údajne označil návrat domov a sťažoval sa, že si nevie rady so svojím životom. Do Ruska sa vraj chcel vrátiť aj napriek tomu, že mu tam za údajné tunelovanie ruských firiem hrozilo väzenie.

 V Rusku bol Berezovskij odsúdený na celkom 19 rokov väzenia za rozkrádanie majetku leteckej spoločnosti Aeroflot a za údajné vytunelovanie automobilky AutoVAZ. Bol tiež obvinený z pokusu o štátny prevrat a ďalších trestných činov.

Podľa autora interview zmenil Berezovskij názor na osobu prezidenta Putina, ktorý bol do tej doby jeho úhlavným politickým nepriateľom. Túto informáciu dnes potvrdil aj Kremeľ. Putinov hovorca Dmitrij Peskov agentúre Interfax povedal, že Berezovskij napísal Putinovi list. Zveril sa v ňom vraj prezidentovi, že hľadá možnosť, ako sa vrátiť domov.

Berezovského (†67) posledné chvíle:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Britský denník The Sunday Times dnes napísal, že Berezovskij sa pred niekoľkými mesiacmi začal liečiť na jednej z londýnskych kliník s diagnózou depresie. Pocity márnosti a rezignácia v ňom podľa denníka Guardian vyvolal najmä prehratý súdny spor s Romanom Abramovičom, ďalším ruským miliardárom žijúcim v Británii. Vlani v auguste s ním Berezovskij prehral súd o vlastníctve ruskej ropnej spoločnosti Sibneft, kde išlo o viac ako päť miliárd dolárov.

Lekári začali Berezovskému predpisovať antidepresíva niekoľko týždňov po ukončení súdu. Jeden z miliardárových priateľov britskej tlači povedal, že Berezovskij premýšľal o samovražde. "Nič už nemá zmysel. To najlepšie, čo by sa mi mohlo stať, je infarkt," vyhlasoval vraj ruský podnikateľ krátko pred svojou smrťou.

Berezovského (†67) posledné chvíle:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu