Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dva dni sexoval s dievčatkom (5): Brutálne znásilnené bojuje o život!

Dievčatko bojuje o život v nemocnici.
Dievčatko bojuje o život v nemocnici. (Zdroj: indiatimes.com)

DILLÍ - Päťročné indické dievča bojuje o život v nemocnici po tom, čo ho niekto uniesol a až dva dni brutálne znásilňoval. Potom sa ho páchateľ zrejme pokúsil uškrtiť. Ide o ďalší z radu prípadov, ktoré v Indii vyvolali protesty proti všeobecne rozšírenej kultúre násilia na ženách, napísala agentúra AFP.

Dieťa sa stalo obeťou únosu v pondelok, keď si hralo pred domom svojich rodičov vo štvrti nižšej strednej triedy v Dillí. Polícia dnes podľa miestnej tlače zadržala v štáte Bihár suseda rodiny, ktorý je podľa nej hlavným podozrivým. Do Biháru odišiel vlakom z Dillí a vystopovať sa ho podarilo podľa signálu jeho mobilného telefónu.

Rodičia už medzitým podali aj sťažnosť na necitlivé správanie polície, ktorá podľa nich vôbec nechcela prijať ich oznámenie, že im zmizlo dieťa. "Najskôr ju nechceli zapísať ako nezvestnú. Keď sa potom objavila, tak nám policajti povedali, že máme byť radi, že sa vôbec našla," povedal novinárom otec dievčaťa.

Pred nemocnicou, kde dievčatko v kritickom stave bojuje o život, sa v piatok zhromaždil dav protestujúcich, ktorí obviňovali políciu, že jej zmiznutie nevyšetrovala zodpovedajúcim spôsobom. Podľa miestnych médií bol postavený mimo službu policajt, ktorý dal jednej z protestujúcich facku.

Tento prípad nasleduje len niekoľko mesiacov po tom, čo Indiou i okolitým svetom v decembri 2012 otriaslo skupinové znásilnenia a zbitie študentky v idúcim autobuse v Dillí, ktorá jeho následkom podľahla. Po celej krajine sa začali konať demonštrácie a diskusie o postavení žien v indickej spoločnosti a ich bezpečnosti.

Indický premiér Manmohan Singh vo vyhlásení zverejnenom v piatok večer vyhlásil, že ho znásilnenie dieťaťa "hlboko šokovalo" a vyzval spoločnosť, aby "vykorenila zlo znásilnenia a ďalších podobných zločinov".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu