Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Školy v USA bezpečnejšie: Dobrovoľníkov trénuje Steven Seagal!

Steven Seagal
Steven Seagal (Zdroj: SITA)

FOUNTAIN HILLS - Americký herec a majster bojových umení Steven Seagal sa v sobotu zúčastnil na tréningu dobrovoľníkov, ktorých mal naučiť, ako pomocou zbraní ochrániť študentov počas streľby na školách.

Cvičenie sa uskutočnilo v jednej zo škôl v meste Fountain Hills, ktoré je predmestím Phoenixu, a zúčastnilo sa na ňom 48 dobrovoľníkov. "Som tu, aby som sa pokúsil týchto dobrovoľníkov naučiť, ako majú na streľbu na školách reagovať rýchlejšie, a tak ochrániť naše deti," uviedol Seagal, ktorého pozval Joe Arpaio, kontroverzný šerif okresu Maricopa v štáte Arizona. Ten sa po decembrovej streľbe na škole v štáte Connecticut rozhodol rozmiestniť v okolí škôl vo svojom okrese hliadky zložené z odborníkov. Niektorí členovia týchto hliadok pritom majú povolenie nosiť strelné zbrane. Proti sobotnému tréningu protestovala malá skupina miestnych obyvateľov, podľa ktorých by na školách nemali byť žiadne osoby so zbraňami.

Šesťdesiatročný Steven Seagal je známy napríklad z filmov Nico - Viac než zákon (1988), Ťažko ho zabiť (1990), Prepadnutie v Pacifiku (1992), Aljaška v plameňoch (1994), Prepadnutie 2: Temné územie (1995), Boeing 747 v ohrození (1996), Patriot (1998), Smrteľný zásah (2001) alebo Machete (2010). Okrem filmu a bojových umení sa venuje aj hudbe, pričom na konte má dva štúdiové albumy - Songs from the Crystal Cave (2005) a Mojo Priest (2006).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu