Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Neúspešný pokus ukrajinských väzňov o útek: Nepomohol im ani vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Dvaja ukrajinskí väzni sa neúspešne pokúsili o útek za pomoci vrtuľníka, s ktorým ich spoločníci pristáli dnes dopoludnia priamo v nápravnom zariadení. Oznámila to väzenská služba, ktorá nezdar dobrodružného plánu pripísala profesionalite dozorcov.

Podľa predbežných zistení vrtuľník s dvoma mužmi na palube pristál vo väznici pri Kirovohrade, aby tu "vyzdvihol" dva väzňov. Hoci posádka vrtuľníka sa oháňala automatickú puškou Kalašnikov, stráži sa podarilo zabrániť stroju v odlete a utečencov aj ich "osloboditeľov" zadržať. Neskôr sa ukázalo, že nešlo o skutočnú zbraň, len o model. Prípad sa vyšetruje, vo väznici podľa dozorcov panuje pokoj a poriadok.

Úteky za pomoci vrtuľníka nie sú až tak výnimočné. Napríklad v lete 2009 vzrušil Belgicko spektakulárny útek troch nebezpečných zločincov, ktorí odleteli z väznice v Bruggách na palube vrtuľníka uneseného komplicmi. O pár dní neskôr dvaja trestanci z väznice Merkplas na severe krajiny predviedli, že utiecť možno i jednoducho: jednoducho si vzali na stavenisku vo vnútri väzenia rebrík a preliezli cez múr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu