Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Väzňa, ktorý sa na slobodu prekopal lyžicou, už chytili

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA – Väzňa (32), ktorý v utorok ušiel z cely vyšetrovacej väznice Matrosskaja tišina v Moskve, dnes zadržali v Izmajlovskom parku v Moskve.

Krívajúceho muža s podozrivým správaním si všimli policajti, ktorí mu prehľadali batožinu, kde našli doklady na meno Oleg Topalov. Polícia muža zatkla a eskortovala do väzenia, kde sa podrobil výsluchu. Muž pri zatýkaní nekládol odpor. V denníku, ktorý si písal, uviedol, že sa chce dostať na slobodu, aby mohol zmeniť svoj život, informovala agentúra RIA Novosti. 

Z cely, v ktorej bolo spolu s ním ďalším osem ľudí, sa Topalovovi podarilo ujsť cez vetraciu šachtu. Väzenský múr prekonal za pomoci pozväzovaných plachiet.  V deň úteku ruské médiá informovali, že Topalov sa na slobodu dostal cez dieru v strope cely, ktorú údajne vydoloval jedálenskou lyžicou.

Agentúra RIA Novosti pripomenula prípad z roku 1995, keď jeden z obvinených väznených vo vyšetrovacej väznici Matrosskaja tišina ušiel aj s dozorcom. Vyšetrovanie ukázalo, že obaja muži vyšli z väznice na dvor, ktorý slúžil na prechádzky, vyšplhali sa na väzenský múr, zliezli po ňom za pomoci horolezeckého lano a zmizli. Naposledy k úteku väznice došlo v roku 2001, ale všetkých troch väzňov na úteku sa podarilo dolapiť.

Väzenie Matrosskaja tišina v Moskve je notoricky známe zlými životnými podmienkami väzňov a krutým zaobchádzaním s nimi zo strany dozorcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu