Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Tréner karate sexuálne zneužíval žiakov: Dostal 302 rokov väzenia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LAS PALMAS - Súd v Las Palmas na španielskych Kanárskych ostrovoch dnes odsúdil na 302 rokov väzenia trénera bojových umení a bývalého majstra v karate, ktorý dlhé roky sexuálne zneužíval žiakov a žiačky.

Podľa sudcov sa preukázalo, že tréner tak robil zhruba 20 rokov. Manželku obžalovaného a jednu ďalšiu trénerku odsúdili na 148 a 126 rokov väzenia.

Išlo o najväčší proces s pedofilom v Španielsku, ktorý podľa sudcov nemal v krajine obdobu - pričom sa tak vyjadrili vzhľadom na vysoký počet obetí a svedkov, ako aj na dlhý čas zneužívania.

V súčasnosti 56-ročný muž sa vo svojej škole bojových umení choval ako "sexuálna šelma". V tréningových priestoroch a vo svojom byte organizoval orgie, pri ktorých vek a pohlavie obetí nehrali žiadnu úlohu.

Niektoré z jeho obetí mali len 13 rokov. Orgie neboli spontánne, ale starostlivo plánované, zdôraznili sudcovia. Jeho manželka a ďalšia spoluobžalovaná trénerka často pomáhali lákať mladistvých.

Obžalovaní odmietli sexuálne prechmaty. Na základe výpovedí 150 svedkov však súd považoval obžalobu za preukázanú. Podľa španielskych zákonov si musia odsúdení odsedieť maximálne 30 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu