Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Radek dobodal rodičov expriateľky: Po krvavom masakri pokojne odišiel za ňou!

Vrah do rodinného domu manželov vošiel touto bránkou
Vrah do rodinného domu manželov vošiel touto bránkou (Zdroj: STA/zsma.cz)

ALBRECHTICE - Totálna chladnokrvnosť! Pokojne české mestečko Albrechtice ležiace neďaleko slovenských hraníc, zažilo v utorok obrovský šok. Dopoludnia tam došlo k brutálnej dvojnásobnej vražde, ktorej obeťami sa stal miestny podnikateľ a zastupiteľ Ondřej M. (†59) a jeho manžeklka Dana (†52). Polícia už má v rukách aj hlavného podozrivého, ktorým má byť expriateľ dcéry nebohých manželov len 23-ročný Radek. Chladnokrvnosť s akou rodičov bývalej priateľky pripravil o život šokovala celé mesto, ktoré už začalo špekulovať o motíve jeho otrasného činu.

Českí kriminalisti na otrasný prípad uvalili embargo a bližšie informácie neposkytujú. Potvrdili len to, že polícia zatiaľ z dvojnásobnej vraždy nikoho neobvinila. "Kriminalisti teraz zbierajú informácie a vyhodnocujú svedecké výpovede," hovorkyňa moravskosliezskej polície Soňa Štetínska. Podľa medializovaných informácií je však hlavným podozrivým bývalý priateľ dcéry manželského páru Radek V., ktorého mali muži zákona pristihnúť pri tom, ako chcel vyčistiť miesto činu a zbaviť sa tiel.

Mladík sa s dcérou Ondřeja a Dany rozišiel už pred časom, no ostal medzi nimi spor, ktorý bol zrejme štartérom utorkového masakru. "Spreneveril im nejaké peniaze. To bol asi ten dôvod a motív," povedal známy zavraždených manželov. Manželia mali mladého podvodníka dotiahnuť aj pred súd. Svoje dlhy sa Radek rozhodol v utorok vyriešiť raz a navždy. Vlámal sa do rodinného domu manželov a na oboch zaútočil. Ondřeja dobodal ako prvého, až 15-timi ranami, Dane uštedril 9 bodnutí. Po tomto otrasnom čine s chladnokrvným výrazom a pokojom na duši odišiel za bývalou priateľkou, ktorú len pár minút predtým pripravil o oboch rodičov.

Manželia Ondřej a Dana boli úspešní podnikatelia a vlastnili prosperujúcu firmu na výrobu drevoobrábacích strojov. "V poslednej dobe sa tu už ale veľmi nezdržiavali. Otvorili si pobočku v Prahe. Boli skôr tam. Obaja boli zlatí ľudia. Poznali sme ich oboch ako zákazníkov. Všetko si získali poctivou prácou," prezradila miestna kvetinárka.

Zavraždený Ondřej pôsobil v komunálnej politike. Niekoľko volebných období pôsobil v miestnom zastupiteľstve. V posledných rokoch sa venoval práci na energetickej koncepcii mesta. "Podieľal sa na príprave nášho energetického auditu. Mal veľké plány. Bol to dobrý človek, bezproblémový. Ani muche by neublížil," povedal starosta Luděk Volek.

Zábery z miesta dvojnásobnej vraždy v Albrechticiach

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu