Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krvavé šialenstvo na strednej škole: Študent (20) dobodal 14 ľudí!

Na americkej škole dobodali 14 ľudí Zobraziť galériu (5)
Na americkej škole dobodali 14 ľudí (Zdroj: SITA)

HOUSTON – Najmenej 14 ľudí utrpelo dnes bodné zranenia pri útoku na škole neďaleko Houstonu v americkom Texase. Vinníkom je študent Dylan Quick (20), ktorý vraj svoj ​​útok dlhodobo plánoval. Policajti ho podľa agentúry AP zadržali a vyrazili na prehliadku domu, v ktorom býva so svojími rodičmi.

Ku Quickovmu zadržaniu podľa médií významne prispeli študenti školy. Dvaja zo zranených zostávajú v nemocnici v kritickom stave. Quick podľa úradu miestneho šerifa Adriana Garciu už od základnej školy sníval o tom, že ubodává ľudí k smrti. Ako excentrického mladíka ho agentúre Reuters opísal jeden zo spolužiakov. "Oblieka sa divne," povedal Michael Chalfan, ktorý vyhlásil, že Quick do školy nosí plyšovú opicu a na rukách máva pracovné rukavice.

Podozrivý podľa šerifovho úradu použil pri útoku nôž a časť ostria sa našla aspoň v jednej z obetí. Niektoré z nich dobodal na krku a na tvári. Na zneškodnenie útočníka sa podľa BBC podieľal najmenej jeden študent, niektoré médiá uvádzajú, že ich bolo viac. Podľa šerifa Garciu už v čase, keď prijala polícia volanie na tiesňovú linku, mali jeho ľudia správy o tom, že "študenti či fakulta sa aktívne snažia pričiniť o likvidáciu tohto jedinca".

K útoku, ktorého bližšie okolnosti nie sú známe, došlo v areáli nadstavbovej strednej školy Lone Star College v okrese Harris County. V miestnych nemocniciach hospitalizovali 12 ľudí a zvyšní dvaja zranení nemocničné ošetrenie odmietli. Štyri osoby v kritickom stave previezli do nemocnice vrtuľníkmi záchrannej služby. Zatiaľ nie je jasné, či zranenia utrpeli študenti alebo zamestnanci školy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu