Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z trhu museli stiahnuť 44 druhov výrobkov: Dávali do nich hnijúce mäso!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Okamžité stiahnutie z trhu 44 mäsových výrobkov, produktov mäsokombinátu Viola so sídlom v Lniane a úplný zákaz ich predaja, to sú ďalšie kroky, ktoré prijali príslušné poľské úrady v súvislosti s odhaleniami, že sa v tejto výrobni opätovne spracúvalo mäso po záručnej lehote, pokazené, ba aj hnijúce mäso, vrátené z obchodnej siete.

Okresného veterinára v poľskom Šwiecie, ktorý niesol zodpovednosť za kontrolu v danej prevádzke, suspendovali hygienické úrady až do objasnenia podozrení voči tomuto producentovi ešte 8. marca. Prípadom sa už niekoľko dní zaoberá aj regionálna prokuratúra v Šwiecie.

Ako odhalili redaktori z relácie Uwaga! (Pozor!) TVN24, v závode malo po roky dochádzať k opätovnému využívaniu pokazeného, ba i hnijúceho mäsa, vráteného z obchodnej siete pri produkcii rôznych mäsových produktov.

Vedenie samotnej firmy síce tieto tvrdenia označilo za úplne neopodstatnené tvrdiac, že podobné praktiky sa v mäsokombináte neuplatňovali a neuplatňujú, avšak poľské orgány hygieny rozhodli až do objasnenia kauzy o dočasnom zastavení výroby v mäsokombináte. Stalo sa tak na základe faktu, že sa už minulý týždeň našlo pri kontrole v mäsokombináte mäso po záručnej lehote.

Produkcia závodu, v ktorom prebieha komplexná kontrola, smerovala podľa informácií TVN24 aj do zahraničia, konkrétne do Írska, Litvy, Nemecka a Veľkej Británie.

Šéf poľského rezortu poľnohospodárstva a rozvoja vidieka Stanislaw Kalemba sa už v uplynulých dňoch vyjadril, že pre postup mäsokombinátu, ktorý bol v rozpore s platnou legislatívou, niet žiadneho ospravedlnenia a treba ho jednoznačne odsúdiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu