Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zeman sa učí prejav naspamäť, vyskúšal si aj inauguračný oblek

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Tmavošedý oblek, v ktorom bude 8. marca skladať prezidentský sľub, si dnes vyskúšal Miloš Zeman. Má už aj prichystaný prejav, ktorý prednesie na inaugurácii vo Vladislavskej sále na Pražskom hrade.

"Budem ho prednášať naspamäť, pretože ten, kto svoje prejavy číta, tým dokazuje, že vie čítať," citoval Zemana portál iDNES.cz.

Prejav bude mať podľa Zemana asi 15 minút, ale vopred neprezradí, o čom bude. Okrem sľubu, ktorý zloží do rúk predsedu Senátu Milana Štěcha, čaká Zemana návšteva Katedrály sv. Víta a mohol by sa aj stretnúť s občanmi na Hradčanskom námestí.

Zeman si dnes tiež vyskúšal oblek, ktorý bude mať na sebe počas inaugurácie. Preto sa s ním predpoludním stretol krajčír Jaroslav Mejta zo Zlína, ktorý pre Zemana šil už počas kampane. Hlavnou úpravou obleku bolo podľa neho jeho "vyštíhlenie", pretože ide o upravovanú konfekciu. "Schudol povedzme tak šesť kíl," vyhlásil Mejta na adresu nového prezidenta.

Oblek doplní kravata v národných farbách, to znamená červeno-bielo-modrá trikolóra, a pochopiteľne biela košeľa, vreckovka a čierne topánky.

Cez víkend pred inauguráciou chce Zeman odpočívať na Vysočine. Deň pred inauguráciou navštívi Lány, kam ho pozval končiaci prezident Václav Klaus. Spoločne pôjdu dať veniec k hrobu prvého československého prezidenta T. G. Masaryka a budú spolu obedovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu