Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Manželku trýznil a znásilňoval do omdletia: To ona je tyran, bráni sa Zdeněk

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: iamempowered.com)

ČESKÝ KRUMLOV – Týranie, bitky a znásilnenie. To všetko mala na dennom poriadku Irena z Českých Budějovic, ktorá sa po dlhodobom utrpení rozhodla prelomiť mlčanie a tyranského manžela Zdeňka (38) udala. Dodnes trpí posttraumatickou poruchou a s manželom sa chce rozviesť. On však všetky obvinenia popiera a tvrdí, že naopak Irena bola tyranom v rodine. Kde je pravda? Informoval o tom český denník iDnes.

Zdeňkovi Choutkovi hrozí za týranie, bitie a znásilnenie manželky a ponižovanie syna päť rokov za mrežami. Jeho manželka Irena totiž po rokoch trápenia stále trpí posttraumatickou poruchou. Pred súdom, ktorý manželstvo plné hádok a násilia rozvádzal, údajný surovec všetky obvinenia poprel.

Práve naopak. Tvrdí, že jediný, kto v ich rodine vládol tyranskou rukou, bola práve manželka Irena. „Často som počúval, že som k ničomu. Kamaráti mi hovorili, že ma podvádza, ale ja som to nechcel počuť. Bola výbušná, stále niekam chodila aj do rána a ja som sa staral o deti,“ bránil sa pred súdom Zdeněk. Raz vraj mala Irena na manžela zaútočiť dokonca aj s nožom v ruke. Inokedy mu hrozila, že ho dá zastreliť.

Obvinený muž pripúšťa, že ich manželstvo nebolo dokonalé, no tvrdenia o týraní striktne odmieta. Obžaloba však znie inak. Manželku mal týrať dlhodobo, kvôli čomu ho musela polícia vykázať z domu. „V júli 2011 ju zhodil v kúpeľni na zem, bil päsťou, fackoval a znásilnil. Žena volala o pomoc, po tom omdlela. Kopal ju a kričal, aby zomrela,“ opísala Zdeňkovo vyčíňanie štátna zástupkyňa Daniela Přibylová.

Po tomto útoku skončila Irena na šesť dní v nemocnici. Podľa mužových slov ku konfliktu došlo po tom, čo odhalil manželkinu neveru s podnikateľom z Písku. Tvrdí však, že nešlo o tak brutálny útok. „Neudržal som sa, len sme sa fackovali. K žiadnemu znásilneniu nedošlo,“ krútil hlavou.

Zlosť si údajne vybíjal aj na ich spoločnom synovi. Vyčítal mu, že sa nedostal na školu, bil ho a raz ho dokonca nechcel pustiť do domu. To obvinený takisto popiera. „Nikdy som nič také nespravil. So synom sme mali len spory, pretože sa mi strácali peniaze,“ obhajoval sa Zdeněk, ktorý pred súdom tvrdil, že momentálne nie je vyšetrovaný za žiadny iný trestný čin.

Sudca mu však prečítal obžalobu, z ktorej mu vyplýva 4-mesačný podmienečný trest za nebezpečné vyhrážanie z januára tohto roku, kedy mal rodine hroziť, že podpáli ich luxusný dom. Zdeněk prehlásil, že o žiadnom takomto vyšetrovaní ani treste nevie. Počas procesu niekoľkokrát opakoval, že všetko, čo hovorí, je pravda. Dôkazy mu však do karát zrovna nehrajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu