Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivý príbeh týranej Karin z Košíc: Bála sa zaspať, aby ju mama nezabila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Namiesto bezstarostného detstva večné hádky, bitky, strach a bezsenné noci. To je smutný príbeh dnes už 23-ročnej Karin z Košíc, ktorú dlhých 10 rokov týrala vlastná matka alkoholička. Súd ju síce za dlhodobé tyranizovanie potrestal, z mladej Karin však po ťažkom životnom období ostala troska.

Karin z hrozného utrpenia vyslobodilo trestné oznámenie, ktoré vlani podal na polícii jej otec. Ten už sa nedokázal prizerať, ako manželka psychicky aj fyzicky ničí ich spoločnú dcérku. Mladá Košičanka si vtedy musel opäť všetkým prejsť, keď policajtom ako aj na súde opisovala svoj hrôzostrašný príbeh. Informoval o tom denník Korzár.

Všetko to podľa Karin začalo v roku 2002, keď jej mama Monika začala holdovať alkoholu. Neskôr prišla aj o prácu a postupne sa z nej stávala agresívna hysterička. Dcérke nadávala, vyvolávala zbytočné hádky a v neposlednom rade ju aj bila. Vtedy 13-ročná Karin mala z matky obrovský strach, dokonca sa obávala, že ju chce otráviť.

Malé dievčatko mátali hrozné predstavy. "Vraj tri dni nespala, lebo sa bála zaspať, aby ju mama nezabila," spomína si Karinina kamarátka, u ktorej dievčatko často hľadalo útočisko. Okrem dcéry má Monika s manželom aj syna, ktorý bol podľa susedov jej miláčikom, no každodenné hádky sa nevyhli ani jemu. „Obe deti ku mne niekoľkokrát pribehli a vraveli, že mama kričí a má záchvat. Vtedy som vždy volala sanitku," vypovedala susedka, podľa ktorej chcela Monika niekoľkokrát spáchať samovraždu.

Okresný súd v Košiciach rozoberal aj posudok psychologičky, ktorá u Karin zistila dlhodobý strach z matky, pocity ohrozenia v škole a obrovskú záťaž a stres. Dievčina okrem toho trpí poruchami spánku, má úzkostné stavy strachu a trasie sa jej celé telo. Vystrašená Karin dodnes sleduje okolie, či jej násilná matka nie je niekde nablízku. Všetky tieto znaky u nej potvrdzujú syndróm týranej osoby.

Spis tiež obsahuje záznam o psychickom stave matky. Uvádza sa v ňom, že bola liečená na psychiatrii, trikrát sa neúspešne liečila zo závislosti na alkohole a trpí 3. štádiom chronického alkoholizmu. Matka Monika najprv obvinenia z týrania poprela a tvrdila, že dcéra si všetko vymýšľa. Neskôr sa však ku všetkému priznala a súd jej vymeral 3-ročnú podmienku s probačným dohľadom na tri roky. Dostala tiež zákaz požívania alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu