Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Rumunsku našli konské mäso označené ako hovädzie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Konské mäso označené ako hovädzie objavili v Rumunsku vo výrobkoch, ktoré boli určené na predaj na domácom trhu, informovali miestne úrady.

Klamlivo označené mäso našli podľa úradu pre bezpečnosť potravín v sklade neďaleko Bukurešti pri vyšetrovaní spustenom po vypuknutí škandálu okolo konského mäsa v Európe. Predstaviteľ úradu dnes v televízii Antena3 povedal, že všetko mäso skonfiškovali a príslušné sklady uzavreli.
      
Veterinárny dozor oznámil, že mäso pochádzalo z chladiarne v župe Alba v Sedmohradsku, pričom sa mohlo dostať do obchodov. Podľa námestníka ministra poľnohospodárstva Achima Irimesca išlo celkovo o 100 kilogramov konského mäsa, ktoré nepravdivo označil ako hovädzie obchodník z Bukurešti. Úrady následne rozhodli o rozšírení kontrol v iných podnikoch.
      
Rumunské úrady spustili vyšetrovanie bitúnkov a dodávateľov mäsa v krajine v dôsledku celoeurópskeho škandálu okolo nepravdivo označeného konského mäsa. Rumunsko 11. februára poprelo obvinenia, že konské mäso za hovädzie vydávali rumunské bitúnky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu