Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Skrachovaná firma rozpredala poškodené solárne panely po Európe: Hrozí požiar!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAAG - Holanďania ale aj obyvatelia ďalších európskych krajín budú musieť zo svojich striech odstrániť stovky tisíc solárnych panelov, ktoré predstavujú vážne bezpečnostné riziko. V utorok ich k tomu vyzvali holandské úrady.

Všetko má na svedomí dnes už skrachovaná firma Scheuten Solar Systems, ktorá po celej Európe predala najmenej 650-tisíc panelov na výrobu elektrickej energie, z nich asi 15-tisíc skončilo v Holandsku. Na celom starom kontinente pritom doteraz v tejto súvislosti zdokumentovali 15 požiarov na strechách obytných domov.

"Tieto solárne panely majú chybné elektrické rozvody a hrozí pri nich vznik požiaru," informoval holandský Úrad pre potraviny a tovar (NVVA). Všetci obyvatelia, ktorí ich majú nainštalované, by ich mali okamžite odpojiť.

Firma Scheuten údajne o tomto riziku vedela už v roku 2010, konať však začala až o dva roky neskôr. Reagovala tým na množiace sa správy z Francúzska, podľa ktorých prišlo v tejto súvislosti k niekoľkým požiarom. Spoločnosť sídliaca v Holandsku vlani vyhlásila bankrot.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu