Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Krutá fotka ostreľovača: Arabský chlapec netuší, že mu na krk dýcha smrť!

Ostrovského snímka nie je prvým škandálom tohto druhu v izraelskej armáde Zobraziť galériu (2)
Ostrovského snímka nie je prvým škandálom tohto druhu v izraelskej armáde (Zdroj: thestar.com)

JERUZALEM – Izraelský vojak zverejnil na svojom účte na sociálnej sieti Instagram fotografiu znázorňujúcu zameriavač zbrane, ktorý zozadu mieri na hlavu arabského chlapca. Snímok vyvolal nielen v Izraeli ostrú kritiku a vojak Mor Ostrovski (20) je kvôli nemu vyšetrovaný.

Kanadský server thestar.com uvádza, že kontext fotografie síce nie je zrejmý, ale jej agresívny obsah áno. Na pozadí je bez pochyby arabská zástavba. Ostrovski slúži v jednotke ostreľovačov. Armáda záležitosť vyšetruje a jej hovorca k tomu povedal, že téma snímky odporuje zásadám izraelskej armády. Ostrovski už svoj účet na sieti zavrel a pri výpovedi uviedol, že nie je autorom snímky, ale že ju našiel na internete.

Izraelský vojak zverejnil fotografiu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thestar.com)

K záležitosti sa na Facebooku vyjadrili okrem iných aj veteráni izraelských bojových jednotiek. Jeden z nich napísal, že práve "takto vyzerá okupácia a vojenská kontrola civilného obyvateľstva", čo je situácia, v ktorej žije mnoho palestínskych obyvateľov západného brehu Jordánu.

Spravodajský server Electronic intifada, ktorý sa zaoberá záležitosťami Palestínčanov, fotografiu označil za nechutnú a neľudskú. Ostrovského snímka nie je prvým škandálom tohto druhu v izraelskej armáde. Nedávno bol jeden z vojakov odsúdený ku štrnásťdňovému väzeniu za zverejnenie fotografie, na ktorej pózoval vedľa spútaného Palestínčana so zaviazanými očami. Podobné prípady v Izraeli vždy končia v armáde a nedostanú sa k trestnému súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu