Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Rezignácia pápeža, meteorit, asteorid a supervulkán: Hrozí nám apokalypsa?

Všetko údajne začalo rezignáciou Benedikta XVI.
Všetko údajne začalo rezignáciou Benedikta XVI. (Zdroj: sita, internet)

VATIKÁN/MOSKVA – Ďalší termín konca sveta? Najprv nečakaná rezignácia hlavy cirkvi Benedikta XVI., potom meteoritický dážď nad ruským Uralom, asteroid tesne míňajúci našu planétu a nakoniec supervulkán, ktorý sa formuje na dne Pacifiku. To sú udalosti, ktoré otriasli svetom v priebehu len niekoľkých dní. Je to obyčajná zhoda náhod alebo predzvesť blížiacej sa apokalypsy?

Prvým znamením blížiacej sa katastrofy mal byť mohutný blesk, ktorý v deň, keď pápež Benedikt XVI. oznámil, že opúšťa Petrov stolec,  zasiahol baziliku sv. Petra. Veriaci si žiarivý záblesk mierený na svätyňu, ktorá je uznávaným centrom katolíckeho kresťanstva, vysvetľujú ako jasné znamenie z nebies.  

Blížiacu sa apokalypsu údajne potvrdzuje aj proroctvo írskeho mnícha Malachiáša z roku 1139, podľa ktorého by mal po Benediktovi na svätopeterský stolec nastúpiť posledný pápež. Podľa niektorých to môže znamenať zánik katolíckej cirkvi, podľa iných koniec všetkého živého. „Počas extrémneho prenasledovania svätej rímskej cirkvi bude sedieť na stolci Petrus Romanus, ktorý bude pásť svoje stádo uprostred mnohých trápení; po ich skončení bude mesto na siedmych pahorkoch zničené a obávaný Sudca bude súdiť svoj ľud. Koniec,“ píše český denník Blesk. Zhodou okolností jedným z horúcich favoritov na hlavu cirkvi je práve ghanský kardinál Turskon, krstným menom Peter.

Ďalšou predzvesťou katastrofy má byť meteorit, ktorý v piatok preletel oblohou dvoch ruských veľkomiest a dopadol v neobývanej oblasti Uralu. Vesmírny objekt mal podľa odhadov ruských vedcov až 10 ton a pohyboval sa nadzvukovou rýchlosťou približne 30 kilometrov za sekundu. Počas preletu mal vybuchnúť až deväťkrát tesne za sebou, a to silou jadrovej bomby. Explózia meteoritu vyvolala aerodynamický (sonický) tresk, ktorý porozbíjal okná a ich úlomky zranili vyše 1200 ľudí vrátane detí.

Okolo Zeme navyše v ten istý deň preletel asteroid 2012 DA14, ktorý len tesne minul našu planétu.  Aj keď vedci vopred avizovali, že žiadne nebezpečie nehrozí, podľa astrofyzika Neila deGrasse Tysona nás od katastrofy delilo len 15 minút. "Ak by sme boli v našej obežnej dráhe o pätnásť minút skôr, ako v skutočnosti sme, tak by nás zasiahol," povedal.

Čerešničkou na apokalyptickej torte má byť gigantický vulkán, ktorý sa podľa amerických vedcov z univerzity v Utahu formuje tri kilometre pod dnom Pacifického oceánu. Ak by nedajbože vybuchol, našu planétu by zrovnal so zemou. Odborníci mohutnú sopku sledujú už dlhšie, no až nedávno zistili, že je aktívna. Podľa seizmológov však môžeme byť pokojní, supervulkán sa totiž vytvára tak pomaly, že erupcia nastane približne za 100 miliónov rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu