Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nové zábery ničivého zemetrasenia v Japonsku: Hrôza, výkriky a otvárajúca sa zem!

(Zdroj: YouTube)

TOKIO - Nové zábery zo zemetrasenia v Japonsku poskytujú unikátny pohľad na paniku, ktorá v krajine zavládla. Dramatické video zachytáva školákov, administratívnych pracovníkov aj rodičov s malými deťmi, ktorí sa zrazu ocitli uprostred pekla o sile 9 stupňov Richterovej škály. Hoci odvtedy uplynuli už takmer dva roky, na 11. marec 2011 sa nedá len tak ľahko zabudnúť.

Zbierka amatérskych filmov ukazuje, ako sa ľudia v kanceláriách aj doma skrývajú pod stolmi, zatiaľ čo papiere a počítače padajú za zem. Stovky fanúšikov na športovom štadióne sa iba bezmocne prizerajú, ako sa pod nimi chveje zem a aj celá konštrukcia.

Pred očami nešťastných majiteľov sa rúcajú ich domy a v zemi vznikajú trhliny, ktoré sa neustále rozširujú. Srdcervúce zábery tiež ukazujú deti, ako sa šokované modlia alebo zo strachu plačú. Náhodní chodci nevedia, kde majú hľadať úkryt pred rozkývanými budovami. Na cestách vládne chaos a záznam poskytuje reálny pohľad na bezprostredné ľudské reakcie pri ničivej prírodnej katastrofe.

Pri tragédii 11. marca 2011, kedy obrovské zemetrasenie zasiahlo pobrežie Japonska a vyvolalo obrovské cunami, zahynulo takmer 16-tisíc ľudí. Ďalšie tisíce sú doteraz nezvestné. Milióny domácností zostali bez elektriny a pitnej vody. Zemetrasenie o sile 9 stupňov Richterovej stupnice sa zapísalo medzi jedno z najsilnejších v novodobej histórii a takmer spôsobilo jadrovú katastrofu, keď z elektrárne vo Fukušime začala unikať radiácia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu