Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zemetrasenie len pár kilometrov od slovenských hraníc: Cítili ste ho aj vy?

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ČERVENÝ KLÁŠTOR/BRATISLAVA – V piatok v noci sa zatriasla zem pri poľskej obci Podhala. Zemetrasenie o pár minút pocítili aj na Slovensku!

 

Vaše tipy

Seizmograf zaznamenal o 22:23 zemetrasenie o sile 3,1 stupňa Richterovej stupnice. Jeho epicentrum sa nachádzalo 12 kilometrov juhovýchodne od mesta Nowy Targ v blízkosti jazera Czorsztyńskie medzi obcami Krempachy a Frydman, uvádza poľský spravodajský web 24tp.pl.

Cítiť ho však nebolo len v Poľsku. Len pár minút nato nám prišiel do redakcie mail od čitateľky Daniely z Červeného Kláštora, ktoré je vzdialené len asi 20 kilometrov od epicentra včerajších otrasov zeme. „Menšie zemetrasenie v Červenom Kláštore a v okolí pred malou chvíľou,“ napísala nám čitateľka.

Máriu z tej istej obce zemetrasenie vystrašilo. "Nevedeli sme si vysvetliť čo sa udialo, pretože presne v tom čase, ako sa uvádza v správe, som zacítila na poschodí rodinného domu otras so zvukom ako pri menšom náraze. Náraz ma vystrašil, preto som zišla o poschodie nižšie k ostatným členom rodiny, ktorí však nič nezaregistrovali. Pozerali TV," napísala nám.

Zemetrasenie, ktorého sila dosahuje magnitúdu od 3 do 3,9 stupňa sa považujú za malé. Dá sa pocítiť, nespôsobuje však škody.

Cítili ste aj vy zemetrasenie? Pošlite nám bližšie informácie na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu