Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rukojemnícka dráma v USA skončila oslobodením chlapca: Vojnového veterána zastrelili

Vojnového veterána zastrelili Zobraziť galériu (5)
Vojnového veterána zastrelili (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Päťročného chlapca, ktorého pred týždňom uniesol ozbrojený muž v americkom štáte Alabama, sa podarilo oslobodiť pri operácii osobitnej jednotky FBI, pričom chlapec vyviazol bez zranení. Únoscu, ktorým bol 65-ročný vojnový veterán Jimmy Lee Dykes, zastrelili. Informovali o tom dnes agentúra Reuters a televízia CNN.

Osobitný agent FBI poverený riadením operácie pre Reuters povedal, že sa rozhodli zasiahnuť, pretože sa rokovania s únoscom za ostatných 24 hodín vymkli spod kontroly a chlapec bol v  "bezprostrednom ohrození" života. Ako ďalej uviedol, hoci chlapec neutrpel žiadne fyzické zranenie, previezli ho do miestnej nemocnice.
      
Miestni obyvatelia pre CNN uviedli, že pri zásahu počuli streľbu a výbuch.
      
Obyvatelia Midland City, kde k únosu 29. januára došlo, sa v nedeľu naposledy rozlúčili s vodičom školského autobusu Charlesom Albertom Poladom, ktorý sa stal obeťou Dykesovho útoku pri pokuse o únos detí.
      
V autobuse sa v čase útoku viezlo 21 detí, keď si únosca vyžiadal dvoch chlapcov vo veku medzi šesť až osem rokov. Keď sa mu 66-ročný vodič snažil vlastným telom zablokovať cestu, Dykes ho viackrát postrelil. Z autobusu následne odišiel s päťročným chlapcom Ethanom, ktorého držal v podzemnom kryte svojho domu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu