Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Polícia ukončila rukojemnícku drámu, pri zásahu bol zranený aj páchateľ!

Rukojemnícka dráma v škôlke v Kolíne nad Rýnom trvala viac ako 10 hodín
Rukojemnícka dráma v škôlke v Kolíne nad Rýnom trvala viac ako 10 hodín (Zdroj: SITA)

KOLÍN NAD RÝNOM - Policajný zásah dnes po viac ako desiatich hodinách ukončil rukojemnícku drámu v jednom z predškolských zariadení v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

V štvrti Chorweiler nožom ozbrojený páchateľ zajal ešte ráno 51-ročného vedúceho škôlky a požadoval výkupné v hotovosti i auto na útek z miesta činu.

Policajní vyjednávači, ktorí boli po celý deň v kontakte s útočníkom i ľahšie zraneným rukojemníkom, sa dlho usilovali o ukončenie drámy bez použitia sily. Napokon však predsa len zasiahli príslušníci útvaru špeciálneho určenia.

V škôlke bolo počuť detonácie. Zdravotníci poskytli prvú pomoc rukojemníkovi, ako aj pri policajnej akcii zranenému páchateľovi, o ktorého identite a motívoch zatiaľ nie je nič známe.

Kolínska radnica popoludní informovala, že v čase prepadu sa v objekte nachádzalo 17 detí, ktoré v sprievode vychovávateliek využili prvú možnosť na útek zo škôlky. Na prvom podlaží budovy sa v čase príchodu policajtov nachádzali ešte tri deti a tri vychovávateľky. Táto skupinka opustila budovu po bezpečnostnom schodisku.

Vzhľadom na veľkonočné prázdniny bolo v škôlke menej detí ako obvykle. Takmer všetky sa už predpoludním vrátili k rodičom.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu