Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Surová pomsta žiarlivého exmanžela: Moniku (†36) uškrtil a telo napchal do kufra!

Monika pred oltárom s údajným vrahom Janom Zobraziť galériu (2)
Monika pred oltárom s údajným vrahom Janom (Zdroj: Facebook)

PRAHA – Chorobná žiarlivosť vyvrcholila vraždou! Krajský súd v Prahe dnes začal prejednávať prípad zavraždenej matky dvoch detí Moniky T. (36), ktorej telo našli minulý rok v kufri auta v Mělníku. Z otrasného činu obvinili jej bývalého manžela Jana Toboříka, ktorý vinu síce popiera, no dôkazy hovoria proti nemu. Po tom, čo prehovoril jeden zo synov nebohej Moniky vysvitlo, že Jan na exmanželku zdvihol ruku už aj v minulosti!

Monika T. bola nezvestná od 26. mája. Jej telo našli policajní strážnici v aute o štyri dni neskôr. Podľa obžaloby ju niekto uškrtil. "S obžalobou nesúhlasím. Nič také som nespáchal," vyhlásil vo svojej dnešnej výpovedi obžalovaný Jan Tobořík, ktorému za otrasný čin hrozí 18 rokov za mrežami.

Bývalý manžel zavraždenej pred súdom uviedol, že bol s Monikou v osudný deň, kedy ju naposledy videli nažive. Po jeho februárovom odchode zo spoločnej domácnosti sa dohodli, že si u neho vyzdvihne oblečenie a ďalšie veci. Pri ceste sa však podľa neho pohádali a domov sa s manželkou nevrátil. Chcel ísť pešo späť do Prahy, kde býval v nocľahárni ako zamestnanec železníc.

 

Monikinu fotku má Jan v albume s názvom: Moji najmilší
Zobraziť galériu (2)
Monikinu fotku má Jan v albume s názvom: Moji najmilší  (Zdroj: Facebook)

 

Manželka mu potom neskôr zavolala, prišla pre neho autom do Kozomína a odviezla ho späť na stanicu v Neratoviciach, kde mal cez noc čakať na prvý ranný vlak, pretože ten posledný mu ušiel. Tam sa vraj rozišli. "Nedokážem si to vysvetliť," dodal obžalovaný k smrti manželky. Tieto udalosti sa údajne stali okolo piatkovej polnoci, kedy mestské kamery niekoľkokrát zaznamenali prechádzajúce auto obete, ktoré niekoľko minút stálo na jednom z parkovísk. Samotný čin ale kamery nenahrali. Pátranie po žene začalo v sobotu.

Pred súdom vypovedali aj niektorí príbuzní a tvrdili, že v spolužití manželov neboli výrazné problémy. Podľa výpovede maloletého syna mŕtvych sa ale naopak často hádali a žena sa údajne stala terčom fyzického útoku. Tobořík to ale odmietol a ako dôvod ich rozchodu uviedol manželkinu neveru.

Pre český denník Blesk prehovorila aj jedna z Monikiných kamarátok, ktorá prezradila, že život manželov nebol ani zďaleka prechádzkou ružovým sadom. Jan bol vraj neúnosne žiarlivý a manželke robil scény dokonca aj v práci. Monika sa s ním preto chcela rozviesť, čo bolo zrejme štartérom jeho útoku. „Možno chcel Moniku prinútiť, aby rozvod stiahla. Rozvádzať sa nechcel, to viem určite,“ povedala kamarátka nebohej.

Súd bude v utorok dopoludnia pokračovať výpoveďami súdnych znalcov z odborov sexuológie, psychiatrie alebo psychológie. Ak Janovi vinu dokážu, hrozí mu až 18 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu