Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Španielsky premiér ukáže svoje financie verejnosti: Obviňujú ho, že si prilepšil

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy (Zdroj: SITA)

MADRID - Španielsky premiér Mariano Rajoy v sobotu ostro odmietol obvinenia v médiách, že on a ďalší lídri jeho stredo-pravej Ľudovej strany roky získavali peniaze z tajného fondu.

"Nie je to pravda," povedal Rajoy v televíznom prejave k vedúcim predstaviteľom strany, ktorí sa zišli na mimoriadnej schôdzke s cieľom prediskutovať obvinenia.
Premiér tiež uviedol, že na webovej stránke strany zverejní všetky svoje daňové priznania, aby obvinenia vyvrátil. Škandál okolo nejasného financovania strany spustili noviny El Pais, keď uverejnili výpisy z údajného tajného fondu vo Švajčiarsku, ktorý má obsahovať nedeklarované príspevky od podnikateľov. Rajoy sa však bráni a tvrdí, že nikdy nedostal ani nevydával "čierne peniaze" v rámci jeho strany ani nikde inde.

V súvislosti s kauzou zatiaľ nikoho neobvinili, Rajoyovi však kauza v čase hospodárskej krízy poškodila na verejnosti. Španielsko v súčasnosti okrem obrovského dlhu bojuje aj s jednou z najvyšších mier nezamestnanosti v rámci celej Európskej únie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu