Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výkyvy zimného počasia v Česku: Oteplenie až na 12 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Teplé, juhozápadné až západné prúdenie prinesie do Českej republiky tento týždeň oteplenie, píše spravodajský server iDNES.cz.

Zatiaľ čo v noci na sobotu klesali mrazy až k 30 stupňom pod nulou, na stredu predpovedajú meteorológovia až 12 stupňov Celzia. Na víkend sa ale opäť ochladí.

"V najbližších dňoch budú v teplom juhozápadnom až západnom prúdení prechádzať cez naše územie jednotlivé frontálne systémy. V priebehu víkendu postúpi tlaková níž zo Škandinávie ďalej k východu a naše územie sa bude nachádzať v západnom, postupne severozápadnom prúdení," citovalo webové vydanie denníka Mladá fronta DNES Štefana Handžáka z Českého hydrometeorologického ústavu.

"Rozptylové podmienky znečisťujúcich látok v ovzduší sa výrazne vylepšia," dodal Handžák. Už dnes po 02.00 h ráno odvolali meteorológovia smogovú situáciu v okolí mesta Třinec v Moravskosliezskom kraji približne 30 kilometrov od Ostravy, po 07.00 h potom aj pre samotnú Ostravu, Karvinú a Frýdek-Místek, spresnil portál iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu