Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pripravte sa na sibírsky víkend: Teploty padnú pod 0, v noci až - 20 °C

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zlá správa pre tých, ktorí nemajú radi chlad. Nadchádzajúce víkendové počasie sa podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu ponesie v znamení teplôt pod bodom mrazu, pričom nočné môžu klesnúť až na - 20 stupňov.

V piatok k nám od severovýchodu a východu začne prúdiť studený vzduch, ktorý sa podpíše na oblačnom až zamračenom počasí so slabým snežením. Najvyššia denná teplota vystúpi na -6 až -1, na severe miestami okolo -8 stupňov. Fúkať bude vietor severných smerov rýchlosťou 10 až 25 km/h. Na juhozápade a juhovýchode rýchlosťou 25 až 45 km/h, pričom v nárazoch môže dosiahnuť 55 až 70 km/h. Treba si preto dávať pozor na tvorbu snehových jazykov a závejov.

Prílevu studeného vzduchu sa nezbavíme ani v sobotu a čaká nás chladné polooblačné až oblačné počasie s občasným snežením. Nočná teplota klesne na -9 až -14, v horských dolinách a kotlinách, najmä na strednom Slovensku a na Spiši okolo -15 až -20 stupňov. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -8 až -3, na juhovýchode okolo -1 stupňa. Opäť nás potrápi aj severný vietor, ktorý však má cez deň zoslabnúť.

V nedeľu sa treba na pobyt vonku dobre obliecť. Má byť prevažne polooblačno s nočnými teplotami -9 až -14, v horských dolinách a kotlinách -15 až -20 stupňov. Denná teplota sa nedostane nad nulu, ale zostane na hodnotách -7 až -2 stupne. Zafúka aj slabý vietor rýchlosťou 15 km/h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu