Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sibírska zima u našich susedov: Na Jizerke namerali - 28 °C

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Varovania českých meteorológov pred silnými mrazmi sa v noci nadnes ukázali ako veľmi opodstatnené. Teploty klesli totiž nielen v tzv. mrazových kotlinách až viac ako 20 stupňov Celzia pod bod mrazu.

Najnižšiu teplotu namerali na Jizerke, kde ortuť teplomerov klesla na -28 stupňov Celzia, informovali české servery iDNES.cz a Infomet.cz. Podľa rovnakých zdrojov závisel  teplotný vývoj od oblačnosti. Hlavne v časti severných, stredných a východných Čiech, ako aj na časti východnej Moravy sa vyjasnilo, kým inde zostalo oblačno. V oblastiach, v ktorých došlo k vyjasneniu, klesla teplota pod - 15 stupňov Celzia, v okrese Česká Lípa pod - 20 stupňov Celzia.

Ešte o 7.00 hod sa teploty pohybovali  zväčša v rozmedzí - 14 až - 18 stupňov Celzia, ba i v centre Prahy namerali v tom čase12 stupňov pod bodom mrazu. Ani v najbližších hodinách sa výrazná zmena počasia neočakáva, veľmi mrazivá bude aj noc na nedeľu. Na budúci týždeň by sa však malo výrazne otepliť, avizovali českí meteorológovia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu