Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Šokujúce video: Bulharský politik len náhodou unikol atentátu!

OSUDNÝ MOMENT: Rečniaci politik sa ocitol na pokraji vlastnej smrti.
OSUDNÝ MOMENT: Rečniaci politik sa ocitol na pokraji vlastnej smrti. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/SOFIA - Bežný politický prejav sa zmenil na hororovú scénu! Bulharský politik Ahmed Dogan (58) mal doslova z pekla šťastie, keď unikol atentátu. Zachránilo ho zrejme iba zlyhanie zbrane, ktorú mu neznámy útočník namieril priamo do tváre.

Obecenstvu sa počas Doganovho prejavu zastavila krv v žilách. Na pódium z ničoho nič vybehol útočník v koženom saku a na rečniaceho politika namieril pištoľ. Podľa videozáznamu sa zdá, že pištoľ v osudnej chvíli zlyhala a Dogan tak stihol zareagovať skôr ako by 25-ročný útočník pristúpil k druhému pokusu. Ahmed Dogan, predseda Hnutia za práva a slobody prežil, no to, čo nasledovalo po atentáte, mohlo dopadnúť rovnako zle. Do útočníka sa totiž pustili delegáti snemu a takmer ho priamo na pódiu zlynčovali. So zakrvavenou tvárou, no po vlastných nohách ho z miesta činu odviedla ochranka. "Ahmed Dogan je v poriadku, všetko je pod kontrolou," citoval denník Daily Mail Ceyhana Ibryamova, hovorcu Doganovho hnutia.

Ahmed Dogan je predsedom strany, ktorá v Bulharsku zastupuje práva etnických Turkov. Útočník vraj pochádza z čiernomorského mesta Burgas a okrem pištole mal pri sebe aj dva nože.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu