Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Samovražda, ktorá nemá v Česku obdoby: Lupič požiadal policajta, aby ho zastrelil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KARVINÁ – Chcel sa nechať zabiť? Šokujúce informácie, ktoré vyplávali na povrch po dramatickom lúpežnom prepadnutí benzínky v Karvinej-Ráji, prekvapili aj samotných policajtov. Otec 7-ročných dvojčiat v utorok večer s nožom v ruke podišiel k pumpárovi a nechal ho zavolať políciu. Tá ho po príchode na miesto žiadala, aby sa vzdal a nôž odhodil, on však nereagoval a strážnik ho preto dvakrát strelil do brucha. Na mieste bol mŕtvy. Chcel naozaj lúpiť, alebo prišiel na benzínku zomrieť?

Pôvodný scenár hovoril o otcovi 7-ročných dvojčiat, ktorý nezvláda splácať hypotéku a na čerpaciu stanicu sa vybral lúpiť, aby vyriešil svoje finančné problémy. Polícia však prišla s novou šokujúcou verziou. Podľa nej mohlo ísť o samovraždu a údajný lupič na benzínku neprišiel kradnúť, ale zomrieť.

„Do úvahy berieme ako násilný motív, tak aj potenciálne samovražedné konanie,“ povedala pre český denník Blesk policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková. Podobný spôsob samovraždy v susedných Čechách nemá obdoby. Podľa polície zúfalý muž počítal s tým, že ho pri zásahu zastrelia. Keď naňho strážnik mieril zbraňou povedal mu, nech ho pokojne zastrelí, že mu je už všetko jedno.

Polícia takisto vyšetruje, či bol utorňajší zásah adekvátny. Podľa dostupných informácií strážnik, ktorý zlodejovi – samovrahovi uštedril smrteľné rany, nemal na výber. Muž údajne stál za pultom a pumpárovi držal nôž pod krkom. Policajt tak mohol mieriť len na časť tela od trupu hore.

Čerpacia stanica, kde sa streľba v utorok odohrala, podobnú udalosť už pamätá. V roku 2001 ju prepadol so zbraňou v ruke štátny policajt - dvadsaťsedemročný komisár karvinského obvodného oddelenia. Toho pri zákroku zastrelil kolega, ktorý bol náhodou vnútri. Vystrelil celkom štyrikrát. Krátko pred tým policajt prepadol predajňu tabaku v Petřvalde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu