Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Tragédia pri škôlke v Česku: Strelec zabil dedka a vnučku, matka má prestrelenú hlavu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: policie.cz)

RAŠKOVICE - Streľba sa dnes večer ozývala pri obci Raškovice v okrese Frýdek-Místek v Moravskosliezskom kraji. Výsledkom sú dvaja mŕtvi a jedna ťažko zranená osoba. Podľa zdroja českého spravodajského portálu Novinky.cz sa v oblasti pohyboval ozbrojený útočník. Na mieste bola aj špeciálna policajná zásahová jednotka s transportérom.

Obeťami sú 74-ročný muž a jeho 17-ročná vnučka. Ťažko ranená osoba s priestrelom hlavy bola dcérou muža a matkou dievčaťa. Previezli ju do frýdecko-místeckej nemocnice. Podľa starostu Raškovíc Jiřího Blahutu boli muž a žena váženými občanmi. Incident označil za tragédiu pre celú obec.

Zásahová jednotka páchateľa zadržala, pravdepodobne je zranený. Príjazd do obce je zatvorený, polícia do nej nepúšťa ani obyvateľov.  "Došlo k incidentu, pri ktorom sa strieľalo," potvrdila českému denníku Právo po 17.00 h hovorkyňa moravskosliezskej polície Gabriela Holčáková. Muž mal údajne na sebe nepriestrelnú vestu a pri sebe tri legálne držané zbrane, ktoré polícia zhabala.

Krajský riaditeľ polície Tomáš Kužel uviedol, že páchateľ nekládol pri zadržiavaní odpor. Jedna žena z obce povedala, že okolo 17.00 h počula výstrely, a ozývali sa z domu obyvateľa, ktorý má zbrojný pas. Podľa niektorých informácií webu Novinky.cz sa strieľalo v dome neďaleko miestnej škôlky, kde bývajú dve rodiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu