Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V noci prepadli benzínku a herňu: Lúpilo sa so zbraňou aj nožom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TÔŇ/KOMÁRNO - V noci z utorka na stredu 9. januára zaznamenali komárňanskí policajti dve lúpežné prepadnutia. V utorok približne päť minút pred 22. hodinou lúpil neznámy muž na čerpacej stanici v obci Tôň. Vošiel do predajne s čiernou šiltovkou na hlave a kúpil si cigarety.

„Následne odstúpil od pultu a z vrecka bundy povytiahol predmet podobajúci sa krátkej guľovej zbrani. So slovami - z pokladne chcem všetko, rýchlo, lebo strieľam - žiadal od zamestnanca (35) peniaze,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. Zamestnanec mu z obavy o svoj život a zdravie vydal takmer tisíc eur. Páchateľ ušiel so svojím lupom na neznáme miesto. Pri lúpeži nebol nikto zranený. Vyšetrovateľ z Komárna začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže.

Dve hodiny po polnoci lúpil v herni v Komárne na Košickej ulici mladík (21). Do herne vošiel s nožom v ruke a zamestnankyni po maďarsky povedal, aby mu dala peňaženku. Spolu s peňaženkou následne z miesta ušiel, policajti ho však krátko po skutku zadržali na vedľajšej ulici. Policajný vyšetrovateľ muža vypočul a vzniesol obvinenie za zločin lúpeže.  V obidvoch prípadoch hrozí páchateľom za zločin lúpeže trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, uviedla Bruchterová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu