Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V Berlíne vykradli banku cez 30-metrový tunel: Policajti to hodiny ani netušili!

(Zdroj: bz-berlin.de)

BERLÍN - Zlodeji sa v noci nadnes dostali do banky v Berlíne cez 30-metrový podzemný tunel. Zistila to polícia, ktorá do peňažného ústavu vstúpila až niekoľko hodín po lúpeži.

Podľa policajného hovorcu bolo poškodených a násilne otvorených viacero bankových sejfov. Polícia však nespresnila, koľko peňazí alebo cenností z nich zmizlo. Dodala iba, že práca bola odvedená veľmi profesionálne a nedošlo ku žiadnym zraneniam.

Podľa portálu bz-berlin.de 1,5 metra vysoký tunel vychádzal z podzemných garáži vedľajšieho objektu. Na to, aby prerazili dva betónové múry s kalenou oceľou museli páchatelia použiť stavebnú techniku. Vykopanú zeminu odviezli autami.

Predtým, ako zlodeji tunelom opustili banku v štvrti Steglitz, založili v nej požiar. To, že došlo k trestnému činu, sa tak zasahujúci hasiči a policajti dozvedeli až približne o 06.00 h. Vyšetrovanie je zatiaľ iba v plienkach.

Okolie oboch objektov, banky aj garáží, je uzatvorené. Polícia v súčasnosti vypočúva obyvateľov priľahlých domov, či nevideli niekoho podozrivého. Taktiež skúmajú, či páchateľov nezachytili videokamery.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu