Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Lupiči v Bangladéši vykopali tunel do banky a ukradli 2 milióny USD

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

DHÁKA - Dvoch mužov zatkli v Bangladéši pre obvinenia, že vykopali do banky podzemný tunel a ukradli z nej vyše dva milióny dolárov. S odvolaním sa na miestnu políciu o tom dnes informovala tlačová agentúra DPA.

Policajti zatkli Sohela Ránu a Idrísa Míána vo štvrti Šjamnagar v hlavnom meste Dháka a skonfiškovali aj päť vriec obsahujúcich približne 165 miliónov ták, teda okolo 2,1 milióna dolárov.

Najväčšiu lúpež v krajine z prísne stráženého trezoru si zamestnanci banky všimli v nedeľu 26. januára. K zločinu došlo v okresnom meste Košoregandž, približne 90 kilometrov severovýchodne od Dháky.

Tunel dlhý 7,5 metra našli zamestnanci v trezore, vykopaný bol z priľahlej budovy, ktorú si prenajal jeden z podozrivých. Predstavitelia úradov uviedli, že lúpež bola výsledkom dvojročného plánovania a rozsiahlej logistiky.

Ráná a Míán ušli z okresného mesta hneď po krádeži a prenajali si dom v metropole Dháka, kde ich neskôr zatkli. Vyšetrovatelia pokračujú v pátraní po ďalších ľuďoch zapletených do lúpeže.

Centrálna banka Bangladéša požiadala všetky štátne a súkromné banky, aby posilnili bezpečnostné opatrenia okolo svojich trezorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu