Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Strelec útočil v Aténach: Vybral si sídlo vládnucej strany

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Neznámy útočník začal v noci nadnes strieľať na hlavné sídlo gréckej vládnej strany Nová demokracia (ND) v Aténach, oznámila agentúra AP.

Strelec vyzbrojený automatickou puškou spustil paľbu na centrálu ND na rušnej triede Syngru južne od centra Atén. Polícia objavila v blízkosti sídla ND deväť nábojov z útočnej pušky typu Kalašnikov.

Jeden náboj prenikol cez okno kancelárie, ktorú občasne využíva líder strany, grécky premiér Antonis Samaras. V čase streľby sa v budove nenachádzali žiadni predstavitelia strany, takže nedošlo k zraneniam.

Polícia sa domnieva, že páchateľ mal prinajmenšom jedného komplica. Vyšetrovatelia v súvislosti s útokom preverujú zhorené auto odstavené neďaleko miesta útoku. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Podobné politicky motivované násilnosti sú zvyčajne dielom militantných anarchistických a krajne ľavicových skupín.

Cez víkend podpaľači zaútočili na dom brata hovorcu vlády Simosa Kedikoglua. Kladivom rozbili dvere domu a vhodili do neho zápalnú bombu.

Stredopravá Nová demokracia je jednou z dvoch dominantných gréckych politických strán. Je súčasťou koaličnej vlády, ktorá v rámci snáh o zníženie verejného dlhu zavádza v krajine nepopulárne rozpočtové škrty a zvyšovanie daní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu