Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zeman: Schwarzenberg je zodpovedný za Kalouska a súčasnú vládu

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg

PRAHA - Víťaz prvého kola českých prezidentských volieb Miloš Zeman v reakcii na svoje víťazstvo poďakoval za podporu svojim voličom a zareagoval aj na slová svojho vyzývateľa v druhom kole Karla Schwarzenberga, predsedu vládnej strany TOP 09.

Ten ho označil za reprezentanta minulosti. Podľa expremiéra je minister zahraničných vecí naozaj mužom prítomnosti a poukázal na jeho podporu kontroverzných zákonov vlády Petra Nečasa. Samotné druhé kolo prirovnal k minuloročným prezidentským voľbám vo Francúzsku.

"Áno, je to pravda, som spojený s minulosťou. Jeho pokladám za muža prítomnosti a muža, ktorý ako 1. podpredseda vlády hlasoval za zvýšenie daní, dôchodkovú reformu a cirkevné reštitúcie. Prezidentský súboj podobne ako vo Francúzsku bude medzi kandidátom ľavice a pravice. Saint-Exupéry napísal: Každý má zodpovednosť za svoju ružu. Pan Schwarzenberg má zodpovednosť za túto vládu, za Miroslava Kalouska. Dúfam, že som bol prvý, kto Kalouska prirovnal k ruži," povedal Zeman na margo ministra financií a podpredsedu strany TOP 09 Miroslava Kalouska, ktorý patrí k najkritizovanejším členom vlády premiéra Petra Nečasa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu