Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

České voľby vo svetových médiách: Fajčiaci favorit Zeman a fascinujúci Franz

České voľby vo svete Zobraziť galériu (6)
České voľby vo svete

PRAHA - Americká, britská ale aj mnoho ďalších médií si naďalej všíma české prezidentské voľby, píše spravodajský server Novinky.cz.

Americký ekonomický denník Wall Street Journal zdôraznil, že budúci prezident bude zrejme ústretovejší k Európskej únii než odchádzajúca hlava štátu.

České voľby vo svetových
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: wallstreeetjournal)


      
Britský Daily Telegraph píše o Milošovi Zemanovi, ktorý "fajčí jednu za druhou", ako o jednom z favoritov, zatiaľ čo americký Washington Post fascinuje rovnako ako ďalšie západné médiá kandidatúra Vladimíra Franza, analyzujú Novinky.cz.


     

České voľby vo svetových
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: dailytelegraph.com.au)


Franza si všíma napríklad blogerka amerického denníka Washington Post, ktorá uviedla: "Toto by sa v Amerike nikdy stať nemohlo".


      

České voľby vo svetových
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: washingtonpost)

Cituje Franza, ktorý pri vhodení hlasovacieho lístka povedal, že nevie, či sa dostane do druhého kola, "ale najdôležitejšie je, že sa národ prebúdza". Aj tak je to ale dôležitý okamih pre priaznivcov body-artu na celom svete, dodal blogerka.

Rakúsky denník Krone Zeitung ozančuje Václava Klausa za veľkého európskeho kritika a pripomína, že súčasný prezident už nemá nárok na kandidatúru. Horúcimi kandidátmi sú podľa denníka Zeman a Fischer, pričom šancu na úspech má aj umelec a profesor Vladimír Franz.

České voľby vo svetových
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: krone.at)

     
V Českej republike dnes odštartoval druhý deň historicky prvej priamej voľby prezidenta. Účasť je rovnako ako v piatok nadpriemerná. Vyberať novú hlavu štátu z deviatich kandidátov môžu občania do 14.00 h, pripomína český spravodajský portál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu