Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Otec dvoch detí (†27) sa zabil pri zorbingu: Guľa sa s ním zrútila do priepasti

Populárna zábava tentoraz skončila tragicky Zobraziť galériu (3)
Populárna zábava tentoraz skončila tragicky (Zdroj: newswhip.com)

DOMBAJ - Adrenalínové kotúľanie sa v obrej plastovej guli z horského svahu, takzvaný zorbing, skončil na ruskom Kaukaze tragicky. Obria guľa s dvoma odvážlivcami vo vnútri "odskočila" z vytýčenej trasy na hore Dombaj do priepasti. Jeden muž prišiel o život.

Dvadsaťsedemročný Denis Burakov trávil na Kaukaze dovolenku a chcel vyskúšať adrenalínovú atrakciu, ktorá tam stojí tristo rubľov, teda necelých osem eur. Pre dvojnásobného otca to ale bohužiaľ bola posledná vec, ktorú spravil. V obrovskej priesvitnej guli sa totiž zrútil do priepasti, pričom voľným pádom padal viac ako osemsto metrov. Jeho kamarát Vladimir Shcherbakov, ktorý bol tiež vo vnútri, prežil.

Pre Denisa (naľavo) bola nehoda smrteľná
Zobraziť galériu (3)
Pre Denisa (naľavo) bola nehoda smrteľná  (Zdroj: newswhip.com)

Nehoda sa vyšetruje, organizátora adrenalínovej zábavy zatkli. "Našli ich vo vnútri gule na ťažko dostupnom mieste u zamrznutého jazera. Denis Burakov z Pjatigorska ešte žil, ale mal prerazenú chrbticu a cestou do nemocnice zomrel. Druhý mládenec utrpel otras mozgu a drobné poranenia. Vzhľadom k osudu svojho partnera mal náramné šťastie. Z nemocnice ho už prepustili, "prezradil vyšetrovateľ Sergej Šuvajev reportérom populárneho denníka Komsomoľskaja pravda.

Ruské úrady sa snažia premeniť severný Kaukaz, doteraz známy hlavne vyčíňaním moslimských povstalcov a represiami poriadkových síl, v oázu turistiky. Prispieť by k tomu mali aj zimné olympijské hry, ktoré sa na budúci rok uskutočnia v neďalekom Soči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu