Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Indonézska polícia zabránila teroristickému útoku: Všetkých teroristov zastrelili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JAKARTA - Islamskí militanti, ktorých minulý týždeň zabili indonézske bezpečnostné sily, plánovali útoky na turistov, kostol a policajnú stanicu na východe Indonézie. Oznámila to dnes miestna polícia.

Príslušníci protiteroristických jednotiek polície zastrelili v piatok a sobotu siedmich militantov a zadržali výbušniny v ich úkrytoch na ostrovoch Sulawesi a Sumbawa. Ďalších štyroch podozrivých zatkli.

Hovorca indonézskej polície dnes uviedol, že skupina plánovala útoky na hotel v meste Bima na Sumbawe, ako aj kostol a policajnú stanicu v okrese Tana Toraja na Sulawesi. Skupiny pre ľudské práva kritizujú indonézsku políciu za časté používanie smrtiacej sily počas zásahov proti podozrivým z terorizmu.

"Je to forma nezákonného zabíjania," uviedol Haris Azhar, koordinátor ľudskoprávnej skupiny Kontras. "Policajná brutalita len podporuje terorizmus. Militanti sa cítia ohrození a preto budú naďalej hľadať ciele pre útoky," citovala ho agentúra DPA.

Policajný hovorca poprel porušenie ľudských práv pri zásahu s tým, že podozriví boli ozbrojení a mali pri sebe výbušniny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu