Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zúfalý otec najal "vrahov", aby zabili jeho syna v online hre!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: desktop.freewallpaper4.me)

PEKING - Virtuálnych "vrahov" si najal istý čínsky otec, aby zabili jeho syna, respektíve jeho avatara v online počítačovej hre. Muž, ktorého miestna tlač identifikovala len rodovým menom Feng, si vraj robil starosti s tým, koľko času jeho nezamestnaný dvadsaťtriročný syn trávi na sieti a dúfal, že keď bude vo virtuálnom svete zavraždený, odradí ho to od ďalšieho hrania.

Celé sprisahanie však odhalil sám syn, ktorý sa protihráčov spýtal, prečo po ňom tak idú. Koľko za virtuálnu vraždu muž zaplatil, správy neuvádzajú. Experti si však myslia, že vzťahy v rodine jeho krok zrejme nevylepšil a zrejme ani neodradil mladíka od ďalšieho hrania.

"Väčšina prípadov nadmerného hrania hier je zvyčajne príznakom hlbších problémov," povedal BBC britský odborník na hráčstvo a závislosti. "Avšak o podobnom pokuse, ako hranie zastaviť, som nikdy predtým nepočul."

Podľa odborníčky na online počítačovú hru World of Warcraft Olivie Graceovej krok pána Fenga nič nevyriešil. "To, že niekto niekoho zabije, sa jednoducho čas od času stáva. Ľudia to takto online jednoducho berú," povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu