Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bude z Depardieua ruský minister? Hercovi ponúkli miesto vo vláde!

Gérard Depardieu
Gérard Depardieu (Zdroj: SITA)

SARANSK - Mordvinsko, malá autonómna republika na východe európskej časti Ruska, ponúklo francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieu kreslo ministra kultúry v miestnej vláde. Depardieu podľa ruských médií za ponuku poďakoval, ale neprijal ju. Aspoň zatiaľ.

 Vraj sa môže rozhodnúť až po podrobnom zoznámení s mordvinským životom a kultúrou, teda po ďalších návštevách republiky, v ktorej metropole Saransk v nedeľu zdržiaval. Predtým si herec v Soči u prezidenta Vladimira Putina vyzdvihol ruský pas.

Podľa mordvinského gubernátora Vladimíra Volkova je funkcia republikového ministra kultúry momentálne neobsadená, a tak by sa jej mohol chopiť novopečený ruský občan opradený slávou zo strieborného plátna. "Ak bude mať pán Depardieu chuť, môže mu byť zverená táto funkcia," uviedol gubernátor podľa agentúry RIA Novosti v odpovedi na otázku jedného z miestnych novinárov.

Nebola to jediná ponuka, ktorú herec v Saransku dostal. Miestne úrady mu tiež ponúkli, aby si tam zriadil trvalé bydlisko. "(Depardieu) je milovníkom veľkomestského života, tu by si mohol vybrať tiché a pohodlné miesto," uviedol nemenovaný vládny predstaviteľ, podľa ktorého je len na hosťovi, či by si prial mať v Saransku byt alebo dom.

Mordvinsko je po celom Rusku doteraz preslávené skôr svojími obávanými väznicami ako kultúrnymi výdobytkami. Podľa serveru Hlas Ruska bol herec v Saransku obdarovaný čestným "občianskym preukazom", pravoslávnou ikonou a dvoma mačiatkami.

V utorok čaká herca v Paríži súd za riadenie v opitosti. Hrozí mu až dvojročné väzenie a pokuta 4500 eur. Depardieu nie je jediným významným Francúzom, ktorý zvažuje presťahovanie sa do Ruska. V piatok oznámila niekdajšia herečka a speváčka Brigitte Bardotová, že požiada o ruské občianstvo, ak sa francúzske úrady rozhodnú utratiť dve choré slonice v Lyone.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu