Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kapitán stroskotanej Concordie: Urobili zo mňa horšieho ako bin Ládin

Francesco Schettino
Francesco Schettino (Zdroj: SITA)

RÍM - Kapitán stroskotanej výletnej lode Costa Concordia si myslí, že jeho osobu po minuloročnej nehode vykreslili horšie ako usmrteného teroristu Usámu bin Ládina. Kapitán Francesco Schettino sa tak vyjadril rozhovore pre pondelňajšie vydanie denníka la Stampa, ktorý zverejnili krátko pred ročným výročím tragédie.

"Po celý rok ma trápi to, čo sa stalo v noci 13. januára. Vykreslili ma horšie ako bin Ládina. Hlboko ľutujem, čo sa stalo," povedal kritizovaný Schettino, podľa ktorého je potrebné vykonať veľa zmien v záujme zlepšenia bezpečnosti lodnej dopravy. "Po stroskotaní Titaniku sa toho veľa zmenilo. To isté musíme urobiť teraz. Pravidlá musia byť prehodnotené," povedal stíhaný kapitán, ktorý stále čaká na začiatok procesu.

Costa Concordia stroskotala v piatok 13. januára po tom, ako kapitán Schettino svoju takmer 300-metrovú loď naviedol na plytčinu neďaleko ostrova Giglio. Tragickou bilanciou je 32 mŕtvych a desiatky zranených. Schettino čelí obvineniam z viacnásobného neúmyselného zabitia a opustenia plavidla pred ukončením evakuácie.

V čase nárazu sa v útrobách lode nachádzalo viac ako 4200 ľudí. Obvineniam čelí aj ďalších deväť osôb vrátane vedúcich predstaviteľov spoločnosti Costa Crociere. Vrak plavidla sa stále nachádza na pobreží ostrova v Tyrhenskom mori.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu