Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Taliansky ostrov žiada 80-miliónové odškodné za stroskotanie Costy Condordie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Toskánsky ostrov Giglio žiada minimálne 80 miliónov eur ako odškodné za problémy, ktoré jeho obyvateľom spôsobilo vlaňajšie stroskotanie výletnej lode Costa Concordia, informoval denník Daily Telegraph.

Žiadosť o odškodné predložili dnes právnici zastupujúci radu malého ostrova Giglio pri pobreží talianskeho Toskánska. Požadovanú sumu by mala úradom ostrova vyplatiť spoločnosť Costa Cruises ako vlastník stroskotanej lode.

Podľa žiadosti, ktorú právnici predložili súdu v toskánskom meste Grosseto, katastrofa obrátila životy obyvateľov ostrova "úplne naruby". V zozname spôsobených škôd okrem iného uvádzajú pokles počtu návštevníkov ostrova.

Giglio podľa právnikov utrpel "nenapraviteľnú ujmu čo sa týka jeho identity, jeho turistického poslania i jeho imidžu, ktorý sa už naveky bude spájať s touto tragickou udalosťou".

Luxusná výletná loď Costa Concordia s vyše 4000 osobami na palube narazila 13. júla 2012 na útesy pri brehoch ostrova. Pri nehode prišlo o život 32 ľudí.

Jej kapitána Francesca Schettina čaká súdny proces pre podozrenie zo zavinenia stroskotania, neúmyselného zabitia a opustenia lode. V prípade usvedčenia mu hrozí až 20 rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu