Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ďalší brutálny útok v autobuse: Gang znásilňoval mladú Indku (29) celú noc!

Zatkli šiestich mužov, siedmy je na úteku Zobraziť galériu (4)
Zatkli šiestich mužov, siedmy je na úteku (Zdroj: youtube/cnn)

NAÍ DILLÍ - Šestica mužov bola zatknutá pre podozrenie z hromadného znásilnenia ženy pri meste Amritsar na severe Indie. Dnešná správa indickej polície, ktorú citovala agentúra AFP, prichádza necelý mesiac po podobnom prípade z hlavného mesta, ktorý skončil smrťou obete a pobúril celú krajinu.

"Šesť mužov bolo zatknutých, pretože sú podozriví zo znásilnenia 29-ročnej ženy potom, čo ju v noci 11. januára násilím odvliekli na neznáme miesto," povedal agentúre AFP policajný zdroj. Po siedmom podozrivom polícia pátra, dodal.
   
Prípad sa stal v štáte Pandžáb. Obeť išla v piatok autobusom na návštevu rodiny svojho manžela. Z autobusu ju vyvliekli neznámi muži a na motocykli ju odviezli do domu pri meste Amritsar. "Tam ju po celú noc sedem mužov brutálne znásilňovalo," povedal policajný dôstojník.

   
Nakoniec ju násilníci zanechali pri ceste v blízkosti mesta, kam mierila. O prežitom násilí rozprávala žena svojim švagrovým. Politický predstaviteľ štátu Pandžáb, člen vládnej strany Indický národný kongres Partap Singh Badžva obvinil políciu z toho, že nekontroluje autobusy jazdiace v regióne. "Na vine je laxnosť polície, ktorá nikdy nepodnikne ani to najmenšie na zaistenie bezpečnosti v nočných autobusoch," povedal agentúre AFP.

 


  

Bangladéšské ženy vyšli do ulíc po brutálnom znásilnení mladej dievčiny
Zobraziť galériu (4)
Bangladéšské ženy vyšli do ulíc po brutálnom znásilnení mladej dievčiny  (Zdroj: SITA)


Pred súdom v Dillí už stála pätica mužov, ktorí čelia obvineniu z decembrového únosu, znásilnenia a vraždy 23-ročnej študentky v autobuse v hlavnom meste. Za čin, ktorý vzbudil mimoriadnu pozornosť v Indii aj v zahraničí, hrozí tejto pätici obžalovaných až trest smrti. Šiesty podozrivý hovorí, že má 17 rokov. Ak sa to potvrdí, bude pravdepodobne postavený pred súd pre mladistvých, ktorý môže uložiť maximálny trest troch rokov väzenia v nápravnom zariadení.
   
Matka študentky, ktorá podľahla svojím zraneniam z brutálneho hromadného znásilnenia, dnes v prvom verejnom vyjadrení v liste The Times of India povedala, že za spáchaný skutok si zaslúži smrť všetkých šesť páchateľov. Aj ten najmladší podozrivý sa podieľal na tých najbrutálnejších aspektoch znásilnenia, vyhlásila matka obete.

Indickí študenti počas protestu,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu